sâmbătă, 5 martie 2011

Lipsa de Transparenta a "Guvernului Emil Boc"

Transportatorii de la patronatul UNTRR protestează, din nou, împotriva lipsei de transparenţă a Guvernului care, după creşterile succesive ale preţurilor carburanţilor din această săptămână, a modificat, din nou, legislaţia fiscală. Această modificare a provocat noi scumpiri, cu 6-8 bani pe litru la benzine şi motorine. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, UNTRR consideră că ultimele creşteri operate de benzinari nu şi-au aflat explicaţii coerente, iar de la reprezentanţii statului s-au obţinut nu răspunsuri ci "supărări" ale primului ministru prin presă şi pe la televiziuni.

UNTRR acuză Guvernul de lipsă de transparenţă şi nerespectarea Constituţiei României cu privire la procedurile legislative. Astfel, prin modul în care a fost redactată şi din cauza lipsei de transparenţă şi profesionalism, Hotărârea Guvernului nr. 150/2011 care modifică normele de aplicare ale Codului Fiscal aplică o nouă lovitură sub centură transportatorilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ambasadorul Japoniei a prezentat noua schemă de finanţare prin care JBIC (Japan Bank for International Cooperation - Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţională) poate finanţa până la 60 % din valoarea unor proiecte complexe realizate de companii japoneze. De această structură favorizantă de susţinere financiară pot beneficia proiecte de interes pentru România din domeniile: energie regenerabilă, reducerea emisiilor centralelor termoelectrice care utilizează ca resursă cărbunele, energie nucleară, cabluri electrice marine, transport feroviar de mare viteză, aviaţie, automobile electrice, reciclarea materialelor şi managementul resurselor de apă.
În perioada imediat următoare, autorităţile române vor pune la dispoziţia Ambasadei Japoniei în România o listă de proiecte ce va constitui baza discuţiilor viitoare pe acestă temă între cele două părţi.

Anonim spunea...

Banca Japoniei a injectat lichidităţi record în sistemul financiar şi a dublat mărimea programului de achiziţionare de active pentru a proteja economia de efectele celui mai puternic seism înregistrat în această ţară, transmite Bloomberg.

Mai exact, banca centrală a pompat 15.000 de miliarde de yeni (183 de miliarde de dolari) pe pieţe pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar în contextul în care acţiunile scad, iar riscurile creditului cresc. În plus, injecţiile de lichidităţi vor continua în funcţie de nevoi, potrivit guvernatorului instituţiei.

Autorităţile nipone se tem că încrederea populaţiei şi a companiilor va scădea, după ce cutremurul de vineri şi valurile tsunami, care au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, au dus la suspendarea producţiei mai multor grupuri industriale, la întreruperea alimentării cu energie electrică şi la creşterea riscurilor de accidente nucleare.

"Dezastrul va afecta PIB pe termen scurt, iar Banca Japoniei vrea să atenueze impactul deflaţionist prin injecţii de lichidităţi", a afirmat Tomo Kinoshita, analist la Nomura Holdings.

Programul de achiziţioare de active a fost suplimentat în vederea prevenirii situaţiei în care deteriorarea încrederii mediului de afaceri şi creşterea aversiunii faţă de risc pe pieţe financiare va afecta activitatea economică, menţionează într-un comunicat consiliul de politică monetară al băncii centrale.