duminică, 9 ianuarie 2011

De utilitate - 2011

http://www.ziaruldeinvestigatii.ro/
Circulatia rutiera pe DN22C Cernavoda - Basarabi va fi intrerupta incepand de luni, timp de un an, din cauza unor lucrari de executie la obiectivul ''Reabilitarea podului si viaductelor peste canalul navigabil Cernavoda pe DN 22C km 1+978''.

Potrivit Centrului Infotrafic al IGPR, citat de Agerpres, atat traficul greu, cat si cel usor se vor desfasura pe intreaga perioada pe rute ocolitoare.
Pentru traficul greu se recomanda trei rute: Bucuresti - DN2 - Urziceni - DN2A - Giurgeni - Constanta; Bucuresti - A2 - Drajna - DN21 - Slobozia - DN2A - Giurgeni - Constanta si Bucuresti - Fetesti (A2) - Gura Ialomitei (3B) - Constanta (2A).
Pentru traficul usor exista ruta Bucuresti - A2 - DJ223C - Cernavoda - DN22C - Constanta (210 km).
Centrul Infotrafic mai informeaza ca traficul usor se va putea desfasura si pe traseele alternative pentru traficul greu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Presedintele BCE , Trichet, a estimat ca responsabilitatea politiciii monetare nu se poate substitui iresponsabilitatii guvernamentale. Tot recent, guvernele europene au refuzat sa majoreze fondurile de sprijin pentru a ajuta statele aflate in dificultate, dar pe de alta parte au refuzat si ideea de sanctiuni c indreptate catre statele ale caror bugete vor derapa.
"Având în vedere acest dezechilibru, BCE trebui să considere zona euro ca un club unit însă criza fără precedent a datoriilor şi cea bancară, ambele fără precedent, vor forţa banca să acţioneze cu o prudenţă extremă".AGERPRES

Managementul Riscurilor Globale spunea...

Directorul băncii spaniole Santander, cel mai mare grup financiar din zona euro, ar putea fi forţat să demisioneze după ce Curtea Supremă de Justiţie din Spania i-a interzis să mai mai ocupe vreo poziţie din cadrul sistemul bancar, potrivit cotidianului local El Mundo, citat de Reuters.

Ziarul spaniol scrie fără să precizeze surse că Alfredo Saenz a fost sancţionat ca urmare a unei condamnări anterioare pentru pentru autorizarea depunerii unei plângeri false împotriva unor clienţi, scrie Reuters.


Acţiunile băncii se tranzacţionau în scădere cu 0,8% luni dimineaţă.

În 1994 actualul director general al Santander, Alfredo Saenz, în acea perioadă preşedintele unei subsidiare a băncii, Banesto, a autorizat depunerea unei plângeri false contra unor clienţi pentru recuperarea unor credite neplătite, scrie publicaţia spaniolă. Conform ziarului, Saenz ar fi cerut atunci plata unor datori de 3,6 milioane euro de la o companie numită Harry Walker. Bancherul îşi crease la mijlocul anilor '90 o reputaţie foarte bună după ce a reuşit să transforme Banesto într-o subsidiară profitabilă.

Trei persoane au fost arestate şi închise în urma plângerilor depuse. Saenz a fost condamnat la apel de Tribunalul Suprem la opt luni de închisoare cu suspendare, la plata unei amenzi şi la interdicţia specială de a mai exercita profesia de bancher.

Anonim spunea...

Fost ministru şi consilier prezidenţial la începutul anilor '90, iar apoi bancher timp de 14 ani, Negriţoiu afirmă că generaţia sa este de vină pentru derapajele repetate ale României.



Situaţia economică în care se află România marchează eşecul generaţiei politice a ani lor '90 încă la putere şi care îi are ca exponenţi pe preşedintele Traian Băsescu şi pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, susţine Mişu Negriţoiu, directorul general al ING, fost ministru al reformei în anii '90 şi apoi consilier al preşedintelui Ion Iliescu.

"Ne-am întors de unde am plecat: de la abordarea politicilor de bază până la calitatea actului de guvernare suntem înapoi la începutul anilor '90, când măcar aveam scuza că nu ştiam prea multe.Acum avem de fapt vulnerabilităţi mai mari decât înainte de intrarea în UE pentru că s-a văzut că la noi derapajele sunt repetabile: ne corectăm o dată şi pe urmă revenim la aceeaşi problemă.Acum 15-20 de ani nu ştiam ce şi cum să facem, apoi am ştiut, dar leam făcut greşit. Şi aşa am ajuns singura ţară din UE care continuă să lucreze cu Banca Mondială în programe de restructurare economică de bază. Este eşecul generaţiei politice a anilor '90 din care am făcut parte şi eu şi ai cărei exponenţ i sunt preşedintele Băsescu şi guvernatorul Isărescu." Negriţoiu împlineşte în primăvară 61 de ani, la Revoluţ ie având 39 de ani.

Isărescu face în august 62 de ani, iar Băsescu 60 în noiembrie, toţi trei fiind exponenţi ai generaţiei care avea în jur de 40 de ani la Revoluţie şi care a preluat poziţii de conducere în structuri ale statului. Negriţoiu a fost şef al Agenţiei investiţ iilor străine, ministru al reformei şi apoi consilier prezidenţial şi deputat până în 1997, când a intrat în sectorul bancar pe o poziţie de top management la ING Bank. De aproape cinci ani este CEO al ING Bank România şi afirmă că nu intenţionează să revină în zona administraţiei de stat.

Având în faţă scrisorile de intenţie pe care ministrul de finanţe şi guvernatorul BNR le trimiteau la FMI în urmă cu 17-18 ani, Negriţoiu consideră frapant că astăzi programul încheiat cu Fondul are aceleaşi obiective: consolidarea fiscală, adică încercarea de reducere a unui deficit bugetar pe care îl califică drept "endemic", reducerea cheltuielilor sociale, restructurarea companiilor de stat cu pierderi. "Este incre dibil cum vorbim despre aceleaşi lucruri. Până şi cifrele se repetă, iar structurile administraţiei noastre au rămas tot de nivelul Băncii Mondiale."

Anonim spunea...

Bugetele la control! ....Aceasta este procedura instituita in Uniunea Europeana incepand din 2011, potrivit careia se introduce verificarea si avizarea de catre Comisia de la Bruxelles a proiectelor de buget ale statelor membre inaintea adoptarii lor de catre parlamentele nationale. Calendarul este foarte precis. In luna martie, in baza unui raport al Comisiei, Consiliul European (organismul de decizie in Uniune) va atrage atentia asupra principalelor provocari economice, facand, toodata, "recomandari strategice" statelor. De care, in mod evident, acestea trebuie sa tina seama!
In aprilie, fiecare stat trebuie sa prezinte obiectivele bugetare pe termen mediu in fata Comisiei Europene si a Consiliului European.


Iar, dupa examinarea acestora, cele doua foruri europene vor trimite catre state un aviz pe proiectele de buget prin iunie-iulie, adica inainte ca guvernele sa finalizeze bugetele.Legea