marți, 4 ianuarie 2011

Facilitati RCA - 2011


Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011, persoanele fizice care incheie RCA pentru o perioada de un an primesc o reducere de 15 la suta de la Alliantz. De asemenea, alte companii ofera reduceri de 10 la suta pentru persoanele care au in intretinere un copil minor. Acestea ofera reduceri de pana la 25 la suta pentru achizitia asigurarii de raspundere civila auto, promotiile urmand a fi prelungite pana in prima luna a anului viitor.
Astfel, la BCR Asigurari, de exemplu, cuplurile in care ambii soti lucreaza la stat beneficiaza de o reducere de 25 la suta. Reducerea este de 15 la suta daca doar unul din soti este bugetar. La randul lor, pensionarii pot obtine reduceri de pana la 25 la suta, iar persoanele cu deficiente locomotorii cumpara RCA cu reduceri de 50 la suta. Potrivit specialistilor in domeniu, RCA sunt diferentiate si in functie de localitatea de resedinta a asiguratului. Pentru orasele mai aglomerate, tariful este, de regula, cu 5 - 10 la suta mai mare decat pentru cei din comune, in Bucuresti fiind cel mai scump RCA.
Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), tarifele RCA pentru societati, pentru autoturisme de 1.200 - 1.600 cmc si soferi de 30 - 50 de ani, vor varia intre minus 5 la suta si plus 15 la suta. De asemenea, cei care nu au provocat accidente in ultimii doi ani vor beneficia de un bonus de 20 la suta, daca vor incheia asigurarea pe un an de zile.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cum văd bancherii evoluția soldului creditului contractat de populație și de companii în 2011? Economistul-șef al Raiffeisen Bank, Ionuț Dumitru, apreciază că soldul creditului neguvernamental va fi cu 5%-10% mai mare la sfârșitul anului 2011 față de cel ce va fi înregistrat la finele acestui an. Aceeași bancă anticipează însă, pentru anul viitor, și un avans al PIB cu 2%.

În ultimul trimestru din 2010, băncile își puneau speranțe în revenirea cererii de credite din partea populației atât pe segmentul creditelor de consum, cât și pe acela al împrumuturilor pentru locuințe, potrivit unui sondaj BNR, la care au răspuns cele mai mari zece bănci de pe piață. Octombrie nu a confirmat însă expectațiile băncilor: față de septembrie, a scăzut soldul creditelor contractate de populație (cu 2,1% în cazul celor în lei și cu 1,1% în valută), dar a crescut cel aferent finanțărilor luate de companii (cu 0,8% în lei și cu 0,1% în valută). Mult mai important, octombrie a adus și scăderea soldului creditului neguvernamental cu aproape un miliard de lei, până la 206,8 miliarde de lei. Analiștii au explicat că avansul soldului raportat în lunile de vară a fost sprijinit de repatrierile de credite „exportate“ în trecut

Anonim spunea...

Vârful restanțelor, așteptat la mijlocul anului

În octombrie 2010, restanțele la creditele în derulare ajunseseră la 15,9 miliarde de lei, de două ori mai mari decât în urmă cu un an. Bancherii se așteaptă ca acestea să continue să crească în a prima parte a anului următor, cu o contribuție majoră din partea firmelor. Vârful restanțelor se va înregistra la mijlocul anului, după care rata acestora va începe să scadă. Majoritatea reprezentanților băncilor susține acest scenariu, care însă rămâne plauzibil doar în situația în care economia își va reveni în 2011. Eventualitatea în care economia intră pe creștere de anul viitor nu este însă singura care ar trebui luată în calcul.

Există posibilitatea ca economia să stagneze sau chiar să continue să scadă și în 2011. În acest caz, rata restanțelor nu va da înapoi în a doua parte a anului, ci va continua să urce. În oricare dintre aceste variante, băncile își vor curăța bilanțurile vânzând pachete de credite neperformante către firmele specializate în recuperarea de creanțe.

2011 PE SCURT
Majoritatea băncilor se așteaptă ca escalada restanțelor să se oprească la mijlocul lui 2011, cu condiția ca economia să intre pe un curs ferm al redresării.

Anonim spunea...

East Balkan Properties (EBP), companie cu o expunere de 59% pe piaţa imobiliară românească, a vândut 51% din compania care controla centrele comerciale Vitantis Shopping Center din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi unei firme controlate de George Teleman, partener în cadrul Equest Investments România. Preţul a fost unul simbolic de 5 euro, însă noul proprietar a preluat şi datoriile companiei.

„Noi făceam şi asset management şi property management, iar EBP avea datorii la noi. Preţul de 5 euro este simbolic, deoarece am preluat datoriile pe care investitorii le aveau faţă de noi. Noi am administrat cele două proprietăţi timp de cinci ani şi le cunoaştem foarte bine. E logic să avem o preferinţă pentru ele. Tranzacţia a fost puţin grăbită pentru a prinde 31 decembrie, însă vom vorbi de strategie după ce se mai aşează lucrurile. Dat fiind faptul că Equest este în disposal mode (în retragere de pe piaţă n.red) e normal să vrem să achiziţionăm şi restul participaţiei, însă nu e o tranzacţie speculativă. Vrem să administrăm în continuare cele două proprietăţi până ce îşi revine piaţa, după care să le vindem când randamentul se va apropia de ceea ce a fost. Oricum acest lucru nu se va întâmpla mai repede de 3-5 ani“, a declarat în exclusivitate pentru Capital George Teleman, noul acţionar majoritar al celor două mall-uri.

Anonim spunea...

Guvernul va forma un grup de lucru care să stabilească procedurile de impozitare a veniturilor nedeclarate şi va solicita asistenţa tehnică a Băncii Mondiale atât la elaborarea normelor de aplicare a acestei operaţiuni, cât şi la instruirea angajaţilor care vor fi implicaţi în acţiunea de control.
Decizia a fost luată în urma discuţiei de marţi, de la Guvern, dintre premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, privind modalitatea de impozitare a veniturilor a căror sursă nu poate fi identificată, în baza celor mai recente modificări ale Codului Fiscal.

"Am decis formarea unui grup de lucru care va elabora normele de aplicare a modificărilor la Codul Fiscal privind impozitarea veniturilor nedeclarate. Forma elaborată a acestor norme va fi discutată în ianuarie cu experţii Băncii Mondiale, instituţie care va oferi asistenţă tehnică la elaborarea acestor norme, precum şi asistenţă în instruirea personalului", a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Finanţelor.

El a amintit că la nivelul ministerului va fi format un departament, format din specialişti ai Ministerului Finanţelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care se va ocupa de impozitarea veniturilor nedeclarate.

Guvernul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a susţinut că acţiunile de control în cazul marilor averi în scopul impozitării vor fi declanşate anul viitor pentru 200-300 de persoane, în principal patroni foarte bogaţi care în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pe firmă, sustrăgându-se de la plata impozitelor.

Anonim spunea...

Corupţia nu a fost jugulată, marii infractori cu gulere albe n-au înfundat puşcăria, Roberta Anastase n-a fost demisă din fruntea Camerei pentru fraudă cu leziuni multiple, deputaţii n-au aprobat cererea procurorilor de percheziţie informatică în cazul Monica Iacob-Ridzi, statul n-a fost modernizat, luminiţa de la capătul crizei nu s-a întrevăzut încă, apartamentele de 150 de mii de euro nu s-au vîndut cu 30 de mii, Elena Băsescu nu şi-a pus pirostriile, Mihai Necolaiciuc şi Nicolae Popa nu au fost extrădaţi în patria lor de origine, România nu a bătut Bulgaria la numărul de turişti străini care ne-au vizitat ţara, România n-a depăşit 300 km de autostrăzi, în timp ce Bulgaria deţine 450 km, în consecinţă, România se pregăteşte, pentru prima dată în existenţa ei, să nu pupe Spaţiul Schengen în 2011.