joi, 21 aprilie 2011

Mai multi escroci au incercat sa sustraga doua milioane de euro din conturile presedintiei franceze

Mai multi escroci au incercat sa sustraga doua milioane de euro din conturile presedintiei franceze, dupa ce au intrat in posesia numarului contului bancar de la Elysee. Pentru a-si duce la bun sfarsit planul, unul dintre ei s-a dat drept angajat al serviciului financiar. Informatia a fost confirmata, marti, chiar de catre presedintia franceza, potrivit Le Figaro. Directorul de cabinet al lui Nicolas Sarkozy, Christian Fremont, a declarat ca unul dintre escroci a sunat la banca de la Elysee, s-a dat drept angajat al serviciului financiar si a cerut sa i se vireze suma de doua milioane de euro intr-un cont din China. Intrigat, bancherul caruia i s-a cerut transferul a sunat pentru confirmare la Elysee, reusind astfel sa opreasca frauda.

In acest caz, politia a deschis o ancheta. Potrivit lui Fremont, respectivii escroci sunt cetateni francezi, stabiliti in strainatate. Ei au mai incercat sa dea lovitura la mai multe companii, iar uneori a mers. (sursa ziare.ro)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Încă o umilinţă de la francezi. Nu mai vreau Schengen

România a ajuns la acelaşi nivel cu Transnistria: o să avem graniţele păzite de poliţişti străini. Citesc în Adevărul că ministrul francez de interne Claude Gueant ne cere să acceptăm poliţişti străini la graniţele României pentru a fi primiţi în Schengen. Doar graniţa Transnistriei mai este păzită de o misiune poliţienească a Uniunii Europene. În cazul acceptării acestei propuneri se duce pe apa Sâmbetei o bună bucată din suveranitatea naţională a României, alături cu o porţie zdravănă de demnitate.

Doar că citind articolul din adevărul, câteva rânduri mai jos, aflu că propunerea ar fi venit chiar din partea României, după cum spune Marian Tutilescu, secretar de stat în MAI şi şef al Departamentului Schengen. Tutilescu parcă era chestor în Ministerul de Interne, echivalent cu gradul de general. Şi nu i-au căzut nici epoleţii, nici cucu’ de la caşchetă când a pronunţat aceste cuvinte. După ce o să ne dăm graniţele pe mâna francezilor mai rămân foarte puţine de rezolvat. Să dăm Banca Naţională pe mâna nemţilor, Armata să o încredinţăm ungurilor şi BOR să devină filială a Scientologilor sau Martorilor lui Iehova.

Anonim spunea...

Magnatul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a fost nevoit să părăsească Brazilia la cererea autorităţilor locale, potrivit presei occidentale. Gates, care se afla pe râul Rio Negro, într-o croazieră în bazinul Amazonului, împreună cu prietenii, a primit ordin să părăsească ţara în trei zile. El şi apropiaţii săi, membri ai personalului Microsoft, potrivit presei locale, aveau vize turistice de călătorie. Autorităţile au invocat în cererea de evacuare lipsa permiselor de lucru pentru membrii echipajului vasului la bordul căruia se afla miliardarul. Bill Gates şi-a mai petrecut vacanţe în bazinul amzonian, în Brazilia, în 2007 şi în 2009.