marți, 26 aprilie 2011

Ziarul Financiar dezvăluie...

Având fiecare în medie plasamente de 300.000 de euro la cel puţin o bancă, aceştia sunt clienţii pentru care se bat bancherii, dar şi companiile din industria luxului.

Ziarul Financiar dezvăluie pentru prima dată cum sunt împărţite cele 24 miliarde de euro din depozitele populaţiei în bănci. O mână de oameni, şi anume mai puţin de 12.700 de persoane, au 4 miliarde de euro în depozite de peste 100.000 euro, alte 37.000 de persoane au 2,3 miliarde euro, iar restul de 14,8 milioane de deponenţi au 16,6 miliarde de euro.
Doar Fiscul şi băncile ştiu cine sunt cele 12.500 de persoane pe care se bat vânzătorii de produse de lux şi bancherii care vor să le administreze averile.(Z.F.  Liviu Chiru)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Coface România a realizat studiul privind situaţia sectorială a falimentelor din anul 2010, precum şi o analiză comparativă cu situaţia din 2009. Numărul falimentelor înregistrate în 2010 a crescut cu 18% faţă de numărul de falimente din 2009, cand se înregistrau 18.421 de dosare de insolvenţă. Primele trei poziţii ale clasamentului – comerţ cu ridicata, comerţ cu amănuntul şi construcţii – rămân neschimbate pentru al treilea an consecutiv, din punct de vedere al sectoarelor reprezentative şi concentrează cea mai mare parte a numărului de insolvenţe înregistrate în 2010, respectiv 54%, o stabilizare a nivelului înregistrat în 2009, de 53%.

În studiul realizat de Coface România au fost luate în evidenţă firme care şi-au deschis procedura de faliment, firme aflate în reorganizare judiciară şi firme pentru care a fost închisă procedura de faliment din lipsă de active, indiferent de anul deschiderii acestor proceduri.

La sfârşitul anului 2010, un număr total de 21.692 companii se aflau în diverse stadii ale procedurii de insolvenţă. Dintre acestea, 10.377 de firme se aflau în procedură generală de insolvenţă, 5.104 în procedură simplificată de insolvenţă, 5.482 în faliment, 702 în insolvenţă şi 27 în reorganizare judiciară.

Anonim spunea...

Eurostat: Avem rezerve fata de calitatea unor date transmise de Romania. Voineagu, INS: Lucram la reverificarea acestora
de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 26 aprilie 2011, 14:55 Economie | Finanţe & Bănci


Eurostat se indoieste de calitatea datelor transmise de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar, acuzatiile vizand posibile erori in privinta cifrelor legate de Termoelectrica si CFR Marfa. Agentia Bloomberg a preluat imediat informatia, dar oficialii INS au declarat pentru HotNews ca asemenea rezerve au mai fost exprimate de Eurostat şi în anii precedenţi in legatura cu Grecia, Danemarca şi Marea Britanie, inclusiv pentru ultima notificare fiscală transmisă la 31 martie 2011. „Noi aplicam chiar acum un program de verificare si de ras-verificare a datelor”, a confirmat Vergil Voineagu, presedintele INS pentru HotNews.ro

În şedinţa Guvernului din 20 aprilie 2011 s-a stabilit verificarea calităţii datelor din situaţiile financiare ale unor companii publice pentru perioada 2007-2009, pentru a depista eventuale discrepanţe dintre conturile financiare şi cele nefinanciare. Verificarea datelor de către experţi din Ministerul Finanţelor Publice a fost deja declanşată ca urmare a discuţiilor purtate cu experţii EUROSTAT.
"Odată cu notificarea fiscală s-au transmis date suplimentare la solicitările instituţiei europene în vederea analizei includerii în sectorul Administraţiile publice a unor societăţi precum CFR Infrastructură şi SC Termoelectrica SA. Situaţiile au fost elaborate de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională a României conform metodologiei europene ESA 95 pe baza datelor raportate în contul de profit şi pierdere şi a celor din bilanţul contabil pe perioada 2007-2009, iar pentru anul 2010 au fost făcute estimări deoarece contul de profit şi pierdere şi respectiv bilanţul au termen de depunere ulterior datei de transmitere a notificării", mai spun oficialii INS.

Potrivit acestora, alături de experţii Ministerului Finanţelor Publice, la verificarea calităţii datelor urmează să participe şi specialistii Institutului Naţional de Statistică şi cei ai BNR.
"După verificarea datelor şi identificarea cauzelor care au condus la înregistrarea discrepanţelor dintre conturile financiare şi nefinanciare urmează a fi prezentate EUROSTAT detaliile necesare pentru înlăturarea rezervelor formulate cu ocazia raportării din septembrie 2011". mai spun reprezentantii Statisticii.

Conform Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene şi a Regulamentului nr. 479/2009, toate ţările UE, inclusiv România, transmit catre Eurostat de două ori pe an, respectiv pe 31 martie şi 30 septembrie, Notificarea deficitului şi datoriei guvernamentale.